Verplaatsen Kunstwerk Kortenkaas

Kunstwerk Kortenkaas

De zittende plant op de ‘Omgekeerde Bloempot’ bij de Veilingroute moet in de nacht van woensdag op donderdag op pad. Dit kunstwerk, met een gewicht van naar schatting 10.000 kilo, moet verkassen van de locatie bij de Jupiter om ruimte te maken voor verbreding van de Veilingroute. Er is voor deze klus speciaal transport opgetrommeld voor het vervoer naar de Verlengde Veilingroute.

Het kunstwerk heeft de volgende bijzondere afmetingen: 9,99 x 6,66 x 3,33 meter. Aanvankelijk was het plan om de zijbladen van de plant tijdelijk te verwijderen. Maar uiteindelijk is van het inzetten van een snijbrander afgezien, omdat de constructeur bang was dat door een hersteloperatie het kunstwerk niet zo mooi meer zou worden als het origineel. Dit betekende een meevaller voor oud-Westlander Huub Kortekaas en zijn vrouw Adelheid, die het kunstwerk hebben ontworpen.

Het besluit om het kunstwerk toch in zijn geheel te vervoeren, heeft er wel toe geleid, dat op de route enkele sta-in-de-wegs moesten worden verwijderd. Dit gold onder meer voor enkele lantaarnpalen aan De Bruidsbogerd.

De nieuwe locatie van de ‘Omgekeerde Bloempot’, die op 1 juni 2007 tegenover veiling FloraHolland werd onthuld door de toenmalige Commissaris van de Koningin Jan Fransen, ligt op ongeveer 500 meter van het Vlietpolderplein, aan de zuidzijde van de Verlengde Veilingroute.

Interview 1: https://youtu.be/5Nakw2zimrQ
Interview 2: https://www.facebook.com/wosnieuws/videos/1877014992562868/

Bron: Wos.nl

ADVIES NODIG OF VRAGEN?

Technisch advies nodig? Of gewoon een vraag over onze producten of diensten? Neem gerust contact met ons op of maak een afspraak.

Spring naar toolbar